Εικόνα admin
Η εμπιστοσύνη, που νιώθει ο κάθε άνθρωπος στον εαυτό του, του δίνει τη δυνατότητα να μπορέσει να ξεπεράσει τους φόβους του, με αποτελεσματικό τρόπο. Έτσι, η αυτοπεποίθηση, δίνει στο άτομο την αίσθηση του δυναμισμού και της ολοκληρωμένης προσωπικότητας δίχως να φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε ότι του παρουσιαστεί στη ζωή.

Η αυτοπεποίθηση όμως, θα πρέπει να διακρίνεται από την έννοια της αυτοεκτίμησης καθώς είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Η αυτοεκτίμηση επηρεάζει τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας, τις δυνατότητές μας και τη συνολική εμπειρία που έχουμε από τη ζωή μας. Παρόλο που είναι δυο διαφορετικές έννοιες, συνδέονται στενά μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αν ένας άνθρωπος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή του θα είναι χαμηλή. Αυτό συμβαίνει διότι δεν εκτιμούμε τον εαυτό μας, τόσο ώστε να τον κάνουμε να πιστέψει ότι είναι ικανός να τα καταφέρει.

Στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε τώρα, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο δυναμικοί και κινητοποιημένοι, χωρίς να χάνουμε "την πίστη" στις δυνάμεις μας. Η κινητοποίηση, ο αισιόδοξος τρόπος σκέψης, τα δυνατά σημεία που διαθέτουμε θα πρέπει να προβάλλονται σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλλουμε για να βρούμε εργασία.

Αναλογιστείτε, πως όσο πιο υψηλή αυτοεκτίμηση έχουμε, τόσο καλύτερες αποφάσεις και αποτελεσματικά μέτρα μπορούμε να λάβουμε. Η αρνητική σκέψη για τον εαυτό μας, είναι εκείνη που μας εμποδίζει να βρούμε διέξοδο και λύση για το πρόβλημα το οποίο έχουμε. Με το να έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση, ενθαρρύνετε, εκτιμάτε, επαινείτε και σέβεστε τον εαυτό σας περισσότερο.

Ορισμένες προτάσεις μου για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας είναι:
1. Σκεφτείτε όλα τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά επιτεύγματα που έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα.
2. Σκεφτείτε όλα τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς σας, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και σε επαγγελματικό επίπεδο.
3. Σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε και οργανώστε με μεθοδικότητα το ΠΩΣ θα το πετύχετε.
4. Μην απογοητεύεστε αν δεν βρίσκεται εύκολα δουλειά γιατί είναι κάτι που το βιώνουμε όλοι. Συνεχίστε την αναζήτηση δυναμικά με όσους τρόπους αναζήτησης εργασίας μπορείτε!!!
5. Κατά τη γνώμη μου, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα τουλάχιστον ταλέντο σε κάποιο τομέα, ανακαλύψτε το και αξιοποιήστε το!!!

Συντάκτης άρθρου: http://www.thelodouleia.wordpress.com/

Κατηγορίες: 

Προσθήκη νέου σχολίου