Εικόνα admin

Επαγγελματισμός είναι να ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις πλάκα και πότε να δουλέψεις σοβαρά. Όσοι από εσάς είστε καιρό μέλη του Get the Job Done ξέρετε ότι δεν χάνουμε ευκαιρία να σπάσουμε λίγο πλάκα με αυτά που γράφουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πάρει σοβαρά τις δουλειές μας και ειδικά το Get the Job Done. Σε αυτό το άρθρο θα πούμε τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι κατά την αναζήτηση εργασίας.

Email

Τα email τύπου "sexy_baby_1983[email protected]" και "[email protected]" κρατήστε τα για το facebook και το WOW. Σας εγγυώμαι ότι δεν πρόκειται κανένας φυσιολογικός εργοδότης να πάρει σοβαρά άτομα με τέτοιο email. Φτιάξε ένα φυσιολογικό email τώρα που μεγάλωσες και ψάχνεις για δουλειά. Επίσης απαγορεύεται δια ροπάλου να στείλεις το βιογραφικό σου από το εταιρικό email της δουλειάς που είσαι ήδη. Ναι, γίνεται και αυτό...

Φωτογραφία

Αν ένας εργοδότης ζητάει βιογραφικό με φωτογραφία, μην βάλεις αυτή που έβγαλες το καλοκαίρι στην Μύκονο με το μαγιό, ούτε αυτή που έβγαλες στο club που το πρόσωπο σου είναι μισό πράσινο, μισό κόκκινο από τα φωτορυθμικά. Και φυσικά δεν χρειάζεται να βάλεις την φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας. Μια απλή καθημερινή φωτογραφία, σχετικά αυθόρμητη, είναι μια χαρά.

Συστάσεις

Αν έχεις συμπληρώσει 3-4 δουλειές προϋπηρεσία στο βιογραφικό σου και δεν έχεις συμπληρώσει τίποτα στις συστάσεις, για τον εργοδότη είναι σαν μην έχεις καθόλου προϋπηρεσία. Είναι πολύ απλό, δες πως να συμπληρώσεις τις συστάσεις σου.

Ντύσιμο

Ο κανόνας είναι πολύ απλός, αν δεν ξέρεις αν πρέπει να φορέσεις κουστούμι στην νέα σου δουλειά, σημαίνει ότι δεν πρέπει. Αν χρειαζόταν να φορέσεις , θα ήσουν σίγουρος. Το έχουμε ξαναπεί αυτό, το ντύσιμο "Σακάκι-Πουκάμισο-Τζιν" είναι ότι πρέπει. Όταν έρθει η ώρα να φορέσεις κουστούμι θα το καταλάβεις.

Σας έχω στείλει το βιογραφικό μου 122 φορές, γιατί δεν με παίρνετε τηλέφωνο;

Μια φορά ανά αγγελία αρκεί να στείλεις το βιογραφικό σου. Αν βλέπεις ότι δεν σε παίρνουν τηλέφωνο, πάρε εσύ. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα ιδιαίτερο, "Σας έστειλα το βιογραφικό μου πριν δύο μέρες και ήθελα να σιγουρευτώ ότι το λάβατε". Να είσαι προετοιμασμένος όμως, γιατί θα σε ρωτήσει πότε το έστειλες και πρέπει να ξέρεις ακριβώς. Και υπάρχει περίπτωση να σου κάνει μίνι-συνέντευξη. Οπότε να έχεις το βιογραφικό σου μπροστά σου. Μην ντρέπεσαι να πάρεις τηλέφωνο, δουλειά ψάχνεις, δεν ζητάς να σου χαρίσουν τίποτα.

Αυτά που γράφουμε δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας. Όντως γίνονται! Όσοι διαβάσατε το άρθρο και κάνετε κάτι από αυτά, ειδικά το email, διορθώστε το αμέσως. Όποιος θέλει να του αλλάξουμε το email στο λογαριασμό του ας επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν θα το πούμε σε κανένα :-)

Καλή καριέρα,
Η ομάδα του Get the Job Done

Κατηγορίες: 

Προσθήκη νέου σχολίου